Hovedpine

Hovedpine

Hovedpine kan være udløst af tandproblemer

Lider du af regelmæssig hovedpine? Så kan det nogle gange relateres til problemer med dine tænder og/eller kæbe. Det kan vi hjælpe dig med at få afklaret, og i de fleste tilfælde kan vi også hjælpe dig af med smerten, ved at behandle problemets rod.

Der kan være mange årsager til, at en smerte kan bevæge sig fra tænderne eller kæben og op i dit hoved. Nogle gange mærker du måske endda ikke smerten i dine tænder eller i kæben, men oplever kun en hovedpine eller migræne, som er svær at finde årsagen til.

Dine tænder er godt nok hårde udenpå, men er stadig følsomme og forbundet med resten af din krop via nerver, som kan sende smerter videre fra munden, og op som en hovedpine. Derfor kan årsagen til hovedpine nogle gange findes i munden. Det kan vi på Denteam Tandlægecenter i Faaborg hjælpe med at få afklaret.

Måske er der en visdomstand, der er begyndt at kigge frem, og lægge et tryk på de andre tænder. Det kan give smerter i kæben eller trykke nerverne. Netop den type smerte kan være svær at lokalisere, da den ikke nødvendigvis udelukkende stammer et sted fra.

Betændelse i en rod eller rodspids er også en mulig kilde til din hovedpine. Her er betændelsen i roden direkte forbundet til nerver i hele kraniet, og kan nemt ende som en hovedpine. Du vil dog helt sikkert også have oplevet tandpine i sådan et tilfælde.

Kæben arbejder hver dag, og kan sagtens forårsage hovedpine

Muskulaturen omkring kæben er kraftig, men samtidig også et udsat område. Du bruger din kæbe hver eneste dag, når du spiser og taler. Mange arbejder også med kæben om natten ved at skære tænder.

Det kan give ømme muskler i området og myoser, der kan forplante sig som hovedpine, uden du egentlig er klar over problemet. Betændelsestilstande i led og muskler kan give samme symptomer.

Det er ikke altid nemt at komme den slags problemer til livs. Andre gange kan det måske afhjælpes ved blot at sove med en bideskinne i en periode.

Kontakt klinikken i Faaborg hvis du mistænker, at hovedpinen stammer fra din mund

Denteam Tandlægecenter kan hjælpe med at få afklaret dit problem, og vi kan som regel afhjælpe hovedpinen, hvis det stammer fra tandproblemer eller problemer med kæben.

Klar til et flot smil?