Rodbehandling

Rodbehandling

Vi udfører nænsomme og effektive rodbehandlinger på klinikken i Faaborg

En rodbehandling er ikke noget, man får lavet for sjov. Der kan være mange årsager til at det er nødvendigt at få udført, men hvis behovet for en rodbehandling er der, er det fordi der er kommet bakterier ind i nerven i din tand. Bakterier ved nerven skaber en betændelsestilstand, som kan være yderst smertefuldt at gå rundt med.

Ved en rodbehandling fjernes nerven, bakterierne og betændelsen, så den ikke kan skabe yderligere problemer og smerter for dig.

En rodbehandling kan være nødvendig, hvis et hul i tanden er nået hele vejen igennem tandbenet, og ind til nerven.

Smerter forårsaget af følsomme tandhalse, dybe boringer tæt på nerven eller kraftige slag på tænderne, kan også være grunde til, at der er behov for en rodbehandling.

En anden årsag kan være, at nerven i tanden er død. Det sker sjældent, men hvis det sker, er det oftest tænder med krone på det går ud over. Hvis nerven er død, kan der efterfølgende opstå betændelse i den døde nerve.

Rodbehandling anvendes også, hvis tilstanden har nået at udvikle sig til rodspidsbetændelse. Denne tilstand opstår på tandrodens spids, hvis nerven ikke længere tilføres blod.

En rodbehandling er ikke så smertefuld som den lyder

Mange har måske indtrykket af, at en rodbehandling er et meget smertefuldt og omfattende indgreb, men det er faktisk ikke så slemt.

Når du først har fået lokalbedøvelse, vil du som regel ikke mærke nogen smerter under indgrebet, selvom der både kan være tale om arbejde i døde, betændte og levende nerver.

Der åbnes op til tandens rodkanal, hvor nerven ligger, ved at bore i tanden, eller fjerne en fyldning eller krone, der er sat ovenpå.

Herefter fjernes nerven, og der renses for betændelse og bakterier, som er den primære årsag til, at rodbehandlingen skal foretages.

Herefter files rodkanalen til, og der fyldes et specielt materiale kaldet guttaperka ned i rodkanalen, så den er helt fyldt og tæt. Det modvirker yderligere bakterieangreb inde i tanden.

Kontakt vores klinik i Faaborg – vi holder godt styr på dine tænder og fikser problemerne

Hos Denteam Tandlægecenter udfører vi hvert år rigtig mange rodbehandlinger, og har glimrende resultater med vores behandling. Oplever du blivende smerter eller smerte ved kulde- og varmeeksponering, er det en rigtig god idé at komme til tandlægen hurtigst muligt og få det tjekket.

Som regel er det ikke uden årsag, hvis man oplever isninger/smerter i tænderne ved varme/kulde, men ofte skyldes det dog blot, at tandhalsene er blottede. Hvis du har problemer mede dette, kan vi hurtigt give dig svar på årsagen med en konsultation i klinikken.

Klar til et flot smil?