Visdomstænder

Visdomstænder

Vi er specialister i visdomstænder på Denteam Tandlægecenter

Visdomstænderne er egentlig et levn fra fortiden, som vi ikke længere har brug for. Til gengæld kan de 4 visdomstænder volde problemer og give tandpine, hvis ikke der tages hånd om dem. På vores tandklinik i Faaborg, er vi dygtige til at forudse problematiske visdomstænder, allerede inden de for alvor laver ballade. Det gør vi bl.a. med røntgenbilleder.

Nogle oplever slet ikke problemer med deres visdomstænder, mens det for mange andre er meget smertefuldt, når tænderne begynder at bryde frem. Det sker som regel i 20-årsalderen, men hele livet igennem kan der opstå problemer med visdomstænder, der ikke er blevet fjernet.

Hvornår skal visdomstanden trækkes ud?

En visdomstand skal fjernes, hvis der opstår hævelse og betændelse i tandkødet omkring tanden. Det sker ofte, når de er ved at bryde igennem.

Når de er brudt igennem, kan de desuden være meget svære at holde rene, hvilket kan give gentagne problemer med betændelse og caries.

Visdomstænderne kan desuden gå skævt ind på resten af tandsættet og genere nabotænderne. Det kan give store smerter i hele den side, når den problematiske visdomstand udsætter de andre tænder for tryk.

Man kan som regel forudse, hvis en visdomstand kommer til at genere nabotænderne ved at foretage et røntgenbillede. Her kan man se, om retningen for visdomstanden er skæv og finde eventuelt problematiske rødder. Kan vi se problemer i den nærmeste fremtid, anbefaler vi selvfølgelig, at tanden fjernes.

Når en tand skal trækkes ud, benytter vi lokalbedøvelse. Derfor vil du også stadig kunne følge med i, at vi arbejder i din mund. Vi sørger naturligvis for, at du oplever så lidt ubehag som overhovedet muligt, og det er vi rigtig gode til.

Nogle gange ved særligt problematiske visdomstænder, kræver det en operation at få tanden ud. Det er nødvendigt, hvis man ikke kan trække den ud på normal vis, hvis den vil skade nabotænderne eller stadig sidder i kæben. I sjældne tilfælde kan der også være dannet en cyste i tandkødet over tanden, hvilket også kræver operation.

Driller dine visdomstænder dig? Kontakt Denteam Tandlægecenter i Faaborg

Hvad enten visdomstanden kan trækkes ud eller kræver en operation, er vores to dygtige tandlæger erfarne og yderst kompetente inden for både almindelige indgreb såvel som mere avanceret tandkirurgi.

Klar til et flot smil?